blog

Tumblr or not to be

krisek.tumblr.com
an obligatory cross reference, feed the light

Sütőtök leves

Most, hogy ősz kezd lenni, megjelent a boltokban a tök. Nem az, amiből Magyarországon a tökfőzeléket főzzük, az ismeretlen itt, hanem a sárga húsú tök, amit mi sütőtöknek nevezünk. Ez is többféle lehet, tavaly hokkaido tököt vettünk, ezen a héten porcelánszín héjú “Butternut”-ot abban a hiszemben, hogy ez a mi (zöld) tökünk. A sütőtökből – ez tavaly ősszel kiderült, amikor a szomszédaink meghívtak Halloween-Party-ra, és így megkóstolhattuk az ünnep fő ételét, a töklevest – sokféleképpen lehet levest főzni, mi ázsiai módon készítjük, mert ilyet már ettünk, és ízlett.

Gewitter in Lörick

Ádám álldogál

Lóci biciklizik

20 Jahre Mauerfall

Igazán pék

Amikor a boltban a felvágottas pultnál állunk, a gyerekek kapnak egy-egy szelet párizsit (Adél szalámit, mert ő azt kér). Mert Düsseldorfban tradíció a Kinderwurst: ajándékpárizsi gyerekeknek (maga a párizsi Schinkenwurst). A löricki pékeknél szokás, hogy ugyancsak megajándékozzák a gyerekeket. A Puppe macikekszet, az Oehme mini-croissant-t ad. A gyerekek ettől nagyon lelkesek, mi pedig jól esően nyugtázzuk, hogy errefelé milyen kedves népek laknak.

Letting the days go by

Mixtape - 2009.04.30.
Vegyeskazetta - 2009.04.30.

Pék család

Ha pékek lennénk, Adél lenne Pacsni, Lóri Croissant, Ádám pedig Briós, ebben állapodtunk meg ma a gyerekekkel. Mivel ezeket a péksütiket szeretjük a legjobban. Miután megindokoltuk a névválasztást, Lóri kifejtette, hogy ha ő maga lenne a pék, én lehetnék Croissant. Erre magunknak is választottunk nevet. Kristi Bagette volna, mert az olyan hosszúkás, és szeretjük, én pedig Chibatta.

Adél ötéves

Öt éve ezen a napon, február 18-án reggel megpróbáltam kicsit szunyókálni a szülőágyon. Éjjel ugyanis elment a magzatvíz, de nem jöttek fájások. Délelőtt oxytocint kaptam, dél körül emelt adagot, és igazából déltől 2-ig intenzív fájásaim voltak. Akkor aztán megszületett Adél. Könnyen. Már amennyire egy szülés könnyű lehet.