2008-01

uid == 0 && $_SESSION['auth'] != 'yes' && $albumid != '5268281653246984321' && !preg_match("/alsogod|pecsko/", $_SERVER[REQUEST_URI])){ header("Location: http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/bejelentkezes?url=" . urlencode("http://" . $_SERVER['HTTP_HOST'] . $_SERVER['REQUEST_URI'])); exit; } if(!isset($user_me)){ if($_SERVER['HTTP_HOST'] == 'budavar.lutheran.hu'){ $user_me = "lelekhivatal"; } else{ $user_me = "kriseknet"; } } if(isset($authkey)){ $authparam = "/?authkey=$authkey"; } if(isset($albumname)){ $slideshow= "Slideshow" ; } ?>
array()); #echo $_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/sites/".$_SERVER['HTTP_HOST']."/albums/${albumid}/index.html"; if(! file_exists($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/sites/".$_SERVER['HTTP_HOST']."/albums/${albumid}/index.html")){ $rss = fetch_rss("http://picasaweb.google.com/data/feed/base/user/$user_me/albumid/$albumid?alt=rss&kind=photo&hl=en_US&authkey=$authkey"); if(count($rss->items) == 0){ $url = "http://".$_SERVER['HTTP_HOST']."/sites/".$_SERVER['HTTP_HOST']."/albums/${albumid}.rss"; //echo "go for plan b $url "; $rss = fetch_rss($url); } } else{ $lines = file($_SERVER['DOCUMENT_ROOT']."/sites/".$_SERVER['HTTP_HOST']."/albums/${albumid}/index.html"); foreach($lines as $line){ if(preg_match('/IMG src=\"([^\"]+)/',$line,$matches)){ $thumbURL = $matches[1]; $imageURL = preg_replace('/\.thumb/', '.slide',$thumbURL); if(preg_match('/title=\"([^\"]+)\"/i',$line,$matches)){ //$title = $matches[1]; } array_push($rss->items, array('title' => $title, 'title_short' => $title,'thumbURL' => "/sites/".$_SERVER['HTTP_HOST']."/albums/${albumid}/$thumbURL", 'imageURL' => "/sites/".$_SERVER['HTTP_HOST']."/albums/${albumid}/$imageURL")); } } } ?>
items as $item) { //echo "$item read...
"; if($item[thumbURL] == '' && preg_match('/src=\"([^\"]+)\"/', $item[description], $match)){ $imageURL = str_replace('s288','s1024',$match[1]); $thumbURL = str_replace('s288','s144',$match[1]); } else{ $imageURL = $item[imageURL]; $thumbURL = $item[thumbURL]; } ?>

 

Ünnepek és pihenés - Történet a képekhez

Düsseldorfban töltöttük az adventet, a szentestét, a karácsonyt. Advent idején karácsonyi dalokat tanultunk a gyerekekkel (Von Himmel hoch da komm ich her..., és az oviból a Wi-wa Weihnachtsmann, de énekelgettük a Mennyből az angyalt és a Kiskarácsonyt is). A templomban készülődtünk a szentesti betlehemes előadásra, ahol Adél angyalkaként szerepelt. Sütöttünk mézeskalácsot és más aprósüteményt.

Szenteste délutánján az ünnepi istentiszteleten Adél volt a legfiatalabb angyal. Amikor a történetbe bekapcsolódott az angyalok serege, akkor egy szál gyertyával az előtérbe vonultak, a legidősebb angyal pedig furulyázott, és a gyülekezet elénekelte a Von Himmel hoch kezdetű dalt, ami magyarul így szól: Mennyből jövök most hozzátok... A gyertya miatt nagyon izgultam, mert a szárnyak, a hosszú ruha, Adél haja, mind ott röpdöstek - a lelki szemeim előtt - a láng körül. Végül az egész nagyon szép és ünnepélyes volt, izgalmas, torokszorító és megható.

A karácsonyfánk szélesebb volt, mint hosszú, viszont még él az erkélyen és szép. Az együtt készített mézeskalácsok ott díszelegtek rajta. A gyerekekkel csillagszórót gyújtottunk. A fő ajándék a hintaló volt, amit az angyal hozott, kitalálva és teljesítve a gyerekek vágyát. Kristi meglepetése a Kasperle-színház volt, amit azonnal el is készítettek és el is meséltek. Kasperle és barátai amolyan Paprika Jancsi színház, amit akár az ujjainkkal is eljátszhatunk (a játszóklubból ismerjük és szeretjük).

27-én hajnalban elindultunk Magyarországra, közben megaludtunk a Bajor Erdőben. Sankt Englmar síparadicsom, de hó ezúttal csak a hóágyúból jött. Azért a gyerekek szánkóztak egy keveset. Magyarországon viszont hó esett, így ezen a télen Lóci is megtapasztalhatta, milyen is a hó. Magyarországon folytatódott a karácsony, ajándékokat kaptunk Mamuséktól és Marika mamáéktól, Palotásról, de még külön Gabitól is. Rengeteget pihentünk, ettünk és aludtunk.

Salgótarjánban Marci és Vince elkápráztatták a gyerekeket. Lóci meglepően kíváncsi, gyengéd és nyitott volt fél éves unokatestvére irányában, Marcit pedig ugyanolyan rajongással fogadta, mint Adél. Napokon át kacagtak és játszottak. Kuckót építettek, társasjátékoztak, táncoltak. Budapesten meglátogattuk néhány barátunkat, jártunk játszóházban Bálintékkal, kirándultunk a Hárshegyen Marciékkal, Eszter és Réka megvendégeltek bennünket, táncoltunk a Muzsikás zenéjére Hangáékkal.