szövegek

Változások

1. KEDV

Kígyózó sorban állnak előttem az emberek. Éjjel is róluk álmodom. Vagyis inkább mondjam így: a sorban állásról. A legtöbbje motyog. Tessék? - kérdem, erre ismét csak motyog. Eleinte, amikor a pénztárban ültem, minden második rendelést rosszul ütöttem be, mert nem volt türelmem százszor és ezerszer megismételni, hogy tessék, tessék, tessék.

Tanuljunk anyanyelven!

Hogyan válik szülővé az ember?
Mese Magocskáról, a tündéri lényről
Az „anya”- hormonok
Várandósan
Házassági évfordulók
Most már biztosan anya vagyok
Anyatej
Én, a tejgyár
Bőbeszédű baba
Talán sok mindent csinálhattunk volna másképp
Paradox hetek
Mentsük ki a babaszobából a babanyelvet!
Anyai életmód
Séta
Nem minden kisgyerek szelíd
Anyai szolidaritás
Beszéljünk anyanyelven!

Hogyan válik szülővé az ember?

Nem lehet előre elképzelni az anyaságot, amíg anyává nem válik az ember. Tovább menve, a szülőséget, tehát az apaságot sem lehet elképzelni a korábbi tapasztalatok alapján, de szülői tapasztalatok híján. Hiába nőttek fel a közvetlen környezetemben kisfiúk és kislányok, csak apró részleteket, a szülőség átéléséhez képest jelentéktelen mozzanatokat fogtam meg belőle. Mert, csak hogy a legalapvetőbb benyomásokat felidézzem, másképp élem át azt, amikor a húgom kisbabája bömböl, és másképp, amikor a sajátom.

Adél napirendje

A napirend kulcsa a déli ebéd.

Reggeli: kedvenc ételek: virsli, bundás, tükörtojás (vagy tojás másképp)

egyéb ételek: sajtos kenyér (mackó), mézes vajas kenyér

amit nem eszünk meg: paradicsom, paprika, sonka.

Utazás a fogsorom körül

Az elmúlt egy évben volt időm megszokni, hogy meg fogják műteni az állkapcsomat, azért mégiscsak elég furcsán éreztem magam, amikor – valamikor szeptember végén – a szájsebésszel kitűztük a november 23-i időpontot.

Lekvár (Kris)

2003 a lekvár éve (hírcsokor)

(API) Az elmúlt héten szivárgott ki a hír a Fehér Házból, hogy a Pentagon által rendelt többtonnás lekvár szállítmánynak köze lehet az Irak elleni háborúhoz. A tervek szerint a hadművelet során a lekvárt több helyen használnák fel, de a felhasználási lehetőségekről eddig semmilyen információt nem hoztak nyilvánosságra.

Lekvár (Vera)

Gyanúba keverés

Először is: mi a lekvár? Sokan vallják azt a nézetet, hogy a lekvár egy zselés, színes, édes gyümölcsszirup, amit különféle nyári meg őszi gyümölcsökből főznek télre és kora tavaszra.