blog

Pteropus livingstonii

Hundgesicht, schwarzes Fell, glänzende Flügeln – eine stark gefährdete Tierart

Kennt ihr eigentlich den Flughund „Pteropus livingsonii“? Das komorische Fledertier? Den Flughund, dessen Fell schwarz gefärbt ist? Nein? Nicht? Merkwürdig – keiner, den man fragt, kennt den Flughund „Pteropus livingstonii“. Womöglich gehört dieser Flughund zu den Tierarten, die ausgerechnet nur jene Leute kennen, die man nicht fragt? Wundern würde mich's nicht. So etwas gibt’s.

Igazán pék

Amikor a boltban a felvágottas pultnál állunk, a gyerekek kapnak egy-egy szelet párizsit (Adél szalámit, mert ő azt kér). Mert Düsseldorfban tradíció a Kinderwurst: ajándékpárizsi gyerekeknek (maga a párizsi Schinkenwurst). A löricki pékeknél szokás, hogy ugyancsak megajándékozzák a gyerekeket. A Puppe macikekszet, az Oehme mini-croissant-t ad. A gyerekek ettől nagyon lelkesek, mi pedig jól esően nyugtázzuk, hogy errefelé milyen kedves népek laknak.

Pék család

Ha pékek lennénk, Adél lenne Pacsni, Lóri Croissant, Ádám pedig Briós, ebben állapodtunk meg ma a gyerekekkel. Mivel ezeket a péksütiket szeretjük a legjobban. Miután megindokoltuk a névválasztást, Lóri kifejtette, hogy ha ő maga lenne a pék, én lehetnék Croissant. Erre magunknak is választottunk nevet. Kristi Bagette volna, mert az olyan hosszúkás, és szeretjük, én pedig Chibatta.

Adél ötéves

Öt éve ezen a napon, február 18-án reggel megpróbáltam kicsit szunyókálni a szülőágyon. Éjjel ugyanis elment a magzatvíz, de nem jöttek fájások. Délelőtt oxytocint kaptam, dél körül emelt adagot, és igazából déltől 2-ig intenzív fájásaim voltak. Akkor aztán megszületett Adél. Könnyen. Már amennyire egy szülés könnyű lehet.

Esti idill

This will be replaced by the player.

Düsseldorf im Schnee

Princesszin kukac

Reggel Kristi Adéllal a lakcímünkről beszélget, Adél igyekszik játszva megjegyezni: beleírják a hátizsákja cimkéjébe.
"De lehet akár e-mail címed is" - jut apja eszébe, és megörül, hogy informatikásat játszhat a lányával. "Lehetne az a címed, például, hogy adél kukac loliboli pont hu". "Nem jó! Princesszin!" "Jó, akkor princesszin kukac..." "Nem jó! Csak princesszin, nem kukac." Azóta szegényt princeszin kukacnak csúfoljuk, ha kisgyerekes, aranyos dolgot csinál. Eleinte fújt érte, de délutánra rájött, hogy ez csak móka, most már csak nevet a princesszin kukacon.

Csak kibújik végre az a fog?

Ma már az ujjammal éreztem Ádám első fogacskájának recéjét az ínyében.

Az elmúlt napokban a szopizás akadozva haladt, láthatóan fájdalmas folyamatokat indított be. A garatban szörcsögés, az emésztőrendszerben gázok, valamint hasmenés. Ádám kiabált, sírt, és felült, inkább nem szopizott. Éjjel sűrűn felébredt, akkor picit könnyebben szopott, talán félálomban egyszerűbb volt. A láz viszont végleg elmúlt, már nem tekintem betegnek. Ma mintha az étvágya is javult volna.

Tartalom átvétel