vera

Változások

1. KEDV

Kígyózó sorban állnak előttem az emberek. Éjjel is róluk álmodom. Vagyis inkább mondjam így: a sorban állásról. A legtöbbje motyog. Tessék? - kérdem, erre ismét csak motyog. Eleinte, amikor a pénztárban ültem, minden második rendelést rosszul ütöttem be, mert nem volt türelmem százszor és ezerszer megismételni, hogy tessék, tessék, tessék.

Tanuljunk anyanyelven!

Hogyan válik szülővé az ember?
Mese Magocskáról, a tündéri lényről
Az „anya”- hormonok
Várandósan
Házassági évfordulók
Most már biztosan anya vagyok
Anyatej
Én, a tejgyár
Bőbeszédű baba
Talán sok mindent csinálhattunk volna másképp
Paradox hetek
Mentsük ki a babaszobából a babanyelvet!
Anyai életmód
Séta
Nem minden kisgyerek szelíd
Anyai szolidaritás
Beszéljünk anyanyelven!

Hogyan válik szülővé az ember?

Nem lehet előre elképzelni az anyaságot, amíg anyává nem válik az ember. Tovább menve, a szülőséget, tehát az apaságot sem lehet elképzelni a korábbi tapasztalatok alapján, de szülői tapasztalatok híján. Hiába nőttek fel a közvetlen környezetemben kisfiúk és kislányok, csak apró részleteket, a szülőség átéléséhez képest jelentéktelen mozzanatokat fogtam meg belőle. Mert, csak hogy a legalapvetőbb benyomásokat felidézzem, másképp élem át azt, amikor a húgom kisbabája bömböl, és másképp, amikor a sajátom.

Lekvár (Vera)

Gyanúba keverés

Először is: mi a lekvár? Sokan vallják azt a nézetet, hogy a lekvár egy zselés, színes, édes gyümölcsszirup, amit különféle nyári meg őszi gyümölcsökből főznek télre és kora tavaszra.

Vera rádiós munkái

Ide gyűjtöttük össze Veronika rádiós munkáit.
Tartalom átvétel